tirsdag 13. mai 2008

Program for 16. og 17. mai

Fredag 16. mai:
Tradisjonen tro spiller vi for barnetrinnet og barnehagenes tog.

Hovedkorpset
møter ferdig kledt i uniform kl 11.00 i korpsrommet. De som vil kan komme litt før og skifte i korpsrommet. Karl er klar til å gå igjennom marsjheftet med dere i timen frem til oppstilling.

Aspirantene møter ferdig kledt i uniform (uten instrument) kl 11.45 i korpsrommet. Hvis noen trenger hjelp til å få kledt seg om, er Beate til stede og kan hjelpe dere med å få på uniformen riktig. Kom da 10 minutter tidligere.

Skolen har fått en liste over hvem som er med i korpset, så ingen trenger å søke fri i den tiden det gjelder.

Oppstilling i skolegården kl 12.00, og avmarsj ca. kl 12.15.
Vi går Skovvn, opp Uranienborgveien, Industrigaten til Uranienborghjemmet. Stopper der, synger og spiller + blomsteroverrekkelse. Marsjerer deretter tilbake til skolen.

Fint hvis noen flere foreldre kan komme. Vi trenger en til å bære fanen, og en ekstra til å gå ved siden av aspirantene. Beate holder orden på duskebærerne og blomster til overrekkelsen. Det er Ragnhild som er korpsets yngste i år, så hun skal overekke blomster til eldste beboer ved Uranienborghjemmet.

Kafeteriakomiteen og 17. maikomiteen kommer til å arbeide med og klargjøre boder, lage vaffelrøre, pakke lomper og stelle i stand til frokost og salgsboder. Det er fullt mulig å komme og levere kaker etc. om kvelden. Husk at hjemmebakte kaker både smaker godt og selger best, og varier gjerne baksten slik at vi ikke bare har en sort å by på. Gele i plastglass er også en hit! Noen av de eldste barna kommer til å stå å poppe klart mengder av popcorn til bodene i Slottsparken.

Lørdag 17. mai:
Oppmøte kl 07.30 i uniform på skolen for alle musikanter og aspiranter!!!


Kl 08.00 spiller korpset ved flaggheisingen.
Rett etter flaggheisingen har vi utdeling av medaljer, pins og diplomer ettersom hvor lenge man har vært medlem i korpset. Kafeteriakomiteen har gjort klart til frokost på Bessa for alle musikanter og aspiranter. Morgentrøtte foreldre og alle andre kan kjøpe kaffe, vafler etc.

Kl 08.30 er det tale for dagen ved elevrådsleder Alemka og hilsen ved rektor Eva Ervik.
Deretter togoppstilling.

Kl 09.00 er det avmarsj fra skolen til Festningsplassen.
I år skal vi gå som skole nr 32. Det er 51 skoler tidligere enn i fjor, og vi kommer derfor ganske tidlig tilbake til skolen. Vi går til Festningsplassen, via Karl Johansgate og Slottet og ned til Rådhusplassen. Der står det leddbusser som er bestilt til å frakte korps og elever tilbake til skolen. Alle korpsmedlemmer får pølser, is og brus på Bessa når de er tilbake.

Vi er så heldige at et tidligere korpsmedlem, Christian (trombonist), har sagt ja til å bære korpsets fane i 17. maitoget. Det setter vi umåtelig pris på, og også fjorårets formann Nina kommer til å ledsage korpset sammen med Ruth og Beate. Vi skal ta godt vare på alle musikanter generelt, og aspirantene spesielt - som marsjerer med korpset for første gang. Aspirantene skal bytte på å holde duskene til fanen begge tog-dagene og trenger oppfølging med hensyn til hvem som skal gå når. Det er når de holder duskene at de skal ha på de hvite hanskene (deles ut 16. mai til de som ikke har). NRK2 pleier å sende hele Oslo-toget direkte.

Korpset trenger ALLE sine medlemmer i toget ! Antrekket er uniform. Kort repetisjon; jentene skal ha hvite knestrømper og skjørt, guttene pene blå/mørke bukser. Alle skal ha pene, mørke sko, korpsskjorte med krage og slips, lue og noteveske (m, regnutstyr hvis nødvendig). Eneste unntak fra dette er de tre mennene som går i dressbukse og hvit skjorte (jakke, hvis kaldt).


Og så trenger vi alle foreldre på vakter. Eirik har sendt ut vaktliste og trenger bekreftelse på at den er mottatt og lest. Husk å levere kaker, boller, gelé etc på bessa om morgenen. Fint med variasjon i sortementet. Vi kommer også til å smøre baguetter å selge dette og pastasalat ved siden av alle godsakene. Oppfordrer alle til å tenke på ”mersalg” når dere selger, spør om de ikke skal ha en brus til pølsene eller en kake til kaffen. Vi vet at det hjelper, og vi trenger hver krone !!!!!!!!

Husk at dette er gøy, og folk setter pris på at vi er der - med både musikk og mat. Det er lov å ta ekstra lange vakter, trøkket er stort, og vi vil ikke miste potensielle kunder til sjappa over gaten... Det er også noen "pensjonerte" korpsforeldre som har meldt seg til tjeneste på årets salgsvakter, og det er både kjærkomment og utrolig hyggelig. Hvis noen av korpsmedlemmene vil hjelpe til etter toget, er det bare hyggelig. Også medlemmer som har sluttet er velkommen, ungdomsskoleelever kan også jobbe i bodene i Slottsparken. De vil da, som i fjor, få en timelønn for innsatsen.

En foreløpig stor takk til komiteledere og -medlemmer som allerede er i gang med forberedelser, innkjøp og klargjøring av salgsboder!

Eksdirigent på hvit benk i have hilser tilbake

Petter har sendt en mail der han takker alle for en flott og minnerik kveld - og ikke minst for en fantastisk slåbrokk.

Den er som dere ser nå innviet, og hans familie påstår at den tar mye plass... om det er fordi den tar mye plass rent fysisk, eller om det er oppmerksomheten han får med denne på, vites ikke. Han kan i hvert fall ikke liste seg ubemerket rundt i huset i sin eksdirigent-tilværelse med den. (Legg merke til matchende kopp og sokker!) Selv om vi ikke riktig kan ta ferie enda, ønsker Petter alle en god sommer!